torsdag den 2. juli 2015

Forholdvis lille stigning i antallet af juni pilgrimme.

Så er den foreløbige statistik for de pilgrimme, der kom til Santiago i juni, klar. Samlet stigning på knapt 10 %.
Der kom 35.924 pilgrimme ind til Santiago i juni i år, hvilket er over 10 pilgrimme om dagen i snit og en forholdsvis lille stigning i forhold til samme måned i fjor, hvor der kom 33.023 pilgrimme til Santiago. Mønstret for de seneste år holder sig med lidt flere mænd end kvinder, 37 % går af religiøse grunde, 56 % af kulturelle/religiøse grunde. Hver 4 pilgrim ( 25 % ) er over 60 år, mens under 20 % er under 30 år.
Ikke-spanierne udgør nu 62 % og på "hitlisten" over ikke-spanske nationaliteter er rækkefølgen ændret, idet Italien topper listen med USA som nummer 2, mens  den evige 1er, Tyskland, nu må tage til takke med 3. pladsen. De 3 øverste står for 15 %, 13½  % og 13 % af de ikke spanske pilgrimme i juni, derefter følger Frankrig, Portugal, Irland og UK.
Jeg har endnu ikke fået antallet af danske pilgrimme i juni.
Og der er heller ikke store ændringer på de valgte ruter. 70 % ( over 25.000 pilgrimme) valgte at gå Camino Frances, derefter fulgte Camino Portugues, Camino del Norte, Camino Primitivo og Via de la Plata. Det er forholdsvis nyt, at Via de la Plata er rykket så langt ned af listen. I Juni var der "kun" 1.339, der havde valgt Via de la Plata, som der også har været en del negative historier om på nettet om lukkede herberger, væggelus og sågar et røveri.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar