torsdag den 16. juli 2015

Camino Portugues bliver mere og mere populær

Næsten en femtedel af Santiagopilgrimmene kommer nu ind fra Portugal
Camino Portugues er en af de "nemmere" pilgrimsruter til Santiago. Den er smuk og forholdsvis kort, hvis man - som de fleste - starter i Porto i Nordportugal, idet den kan klares på ca 11 dage (plus - minus). Der er en god stemning på pilgrimsruten, god afmærkning og mange herberger, og der er åbne kirker og messer undervejs. Nogle foretrækker at starte i Fatima, hvilket gør ruten noget længere, men stadig væsentlig kortere end Saint Jean Pied de Port - Santiago. Fatima er Portugals helt store valfartsmål, hvor Jomfru Maria viste sig flere gange for nogle børn for snart 100 år siden i 1917.
(Her til højre et billede fra en af de første etaper efter Porto af kystruten, der tager to dage ud af Porto, før den støder sammen med den direkte linie til Santiago).
De første fem måneder af i år har 17 procent af alle pilgrimme - eller 16.757 af de fem  første måneders 101.000 pilgrimme, der har bedt om Compostela, gået turen fra Portugal. Og nettet er fuld af lovprisninger.
Jeg var selv meget begejstret for Camino Portogues, da jeg gik turen i 2013, og jeg har en ide om, at den skal gås mindst en gang mere. Så jeg kan fuldt ud tilslutte mig de lovprisninger af denne rute, som nettet er fyldt af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar