lørdag den 18. juli 2015

Herbergerne på Camino Frances overfyldt her i juli.

Og meget tyder på, at der også er problemer med nok sengepladser på Camino Portgues.
I selve Santiago er det store officielle herberg fyldt hver nat. De private er næsten også optaget hver dag, og mange pilgrimme må ty til B and B eller små hoteller, oplyser den spanske hjemmeside Mondicamino. De fortæller, at flere byer i Galicien bl.a. Melida, men også andre steder, har taget sportshaller og tomme gymnastiksale i brug for at give plads til de mange pilgrimme. Mange steder inkvartere de pilgrimme primitivt, men gratis, oplyses det.
Samtidig oplyser pilgrimsvennerne for Camino Portugues, at denne rute har problemer med nok sengepladser i denne tid. Der er ca 1/5 flere på denne rute i disse dage end for et år siden, og det er åbenbart mere end Camino Portugues kan klare.
Og dog - samtidig  melder tyske, engelske, spanske og franske pilgrimsfora/hjemmesider om begejstrede pilgrimme, der har haft en stor oplevelse på Camino Frances eller Camino Portgues, selvom sovesalene er fyldt til bristepunktet og mange må tage til takke med en madras på gulvet.
Her til højre et billede fra gulvet i kirketårnet i Granon. Billedet er fra maj 2011, hvor mange pilgrimme også måtte sove på gulvet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar