fredag den 10. juli 2015

Napoleonsruten lukkes i vintermånederne

Det er ikke længere muligt at tage Napoleonsruten over Pyrenæerne fra 1. november til 31. marts. I stedet skal vinterpilgrimme bruge ruten over Valcarlos, oplyser http://www.diariodenavarra.es/. Beslutningen er taget for at sikre såvel pilgrimmene, som det redningsmandskab, der de seneste vintre har haft mange udrykningen til toppen af Pyrenæerne for at redde pilgrimme.

El tramo más duro del inicio de la ruta jacobea se cerrará en invierno
  • Los peregrinos deberán tomar obligatoriamente la ruta de Valcarlos y no la de Bentarte-Lepoeder
  • La decisión se toma para garantizar la seguridad de los peregrinos y de los equipos que intervienen en rescates.
(Den Hårde begyndelse (etape) af pilgrimsruten vil blive lukket om vinteren
Pilgrimmene må i stedet tage Valcarlos- ruten og ikke turen over bjerget ved Bentarte-Lepoeder
Beslutningen er truffet af hensyn til pilgrimmenes sikkerhed, samt for udstyr og personer involveret i redninger.)
Og her kan jeg tilføje, at der tidligere i år stod artikler i nordspanske og sydfranske aviser, om at der i vinteren 2014/15 var sat både politi, redningsmandskab og helikoptere  ind 70 gange for at redde pilgrimme, der var faret vild, var kommet i vanskelighed eller kommet direkte til skade på Napoleonsruten. Det er formentlig grunden til, at myndighederne har truffet nedenstående beslutning.

Los frecuentes extravíos de peregrinos en medio de la ventisca y de la niebla, en ocasiones sin equipación adecuada para una ruta de montaña y con consecuencias fatales para sus vidas, han motivado que a partir de este año se cierre en los meses invernales (desde el 1 de noviembre hasta el 31 de marzo) la ruta más dura de la primera etapa del Camino de Santiago.

Min kommentar:
Jeg har selv passeret Napoleonsruten tre gange og taget Valcarlos en gang. Der er hersker ingen tvivl om, hvilken af ruterne, som jeg foretrækker, men da jeg senest gik over ( og det var endda i maj 2014) blæste det så meget, at flere pilgrimme kom til skade, og der opstod meget farlige situationer. Jeg var selv bange på et tidspunkt, hvor det blæste så meget, at jeg ikke kunne stå fast, men blev flyttet af vinden. Så alt i alt en klog beslutning, selv om ruten må være  fantastisk smuk i høj sne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar