mandag den 8. juni 2015

Pilgrimstrenden har ikke toppet - tværtimod

Alt tyder på, at mindst en kvart million pilgrimme kommer til Santiago i år, og  at 2015 bliver nok et rekord år for antallet af pilgrimme, der kommer ind til Santiago.
Hvor mange pilgrimme kan der fysisk set være på jakobsvejene til Santiago, før pilgrimsstrømmen af rent tekniske årsager går i stå, som biltrafikken i myldretiden i København ? Et tåbeligt spørgsmål vil nogen mene, men trods forudsigelser om det modsatte, viser pilgrimsstrømmen i Spanien de første måneder af i år, at pilgrimstrenden langt fra er toppet, og at der bare kommer flere og flere rygsækvandrende til i en næsten uendelig strøm på hovedruten fra Saint Jean Pied de Port til Santiago, og i et stigende antal lænegere og længere fra.  På de to mest benyttede pilgrimsveje i Frankrig, chemin Arles og chemin Le Puy, melder de om stadig flere pilgrimme - også i år. Og mange af disse pilgrimme fortsætter til Santiago. Og af statistikken for maj kan man se, at det er blevet - om ikke helt almindeligt, så dog i stødt stigende omfang - en trend at tage turen helt fra Holland, Belgien eller Tyskland.
Tilbage til tallene. De første fem måneder af 2015 (januar til og med maj) meldte 56.641 pilgrimme sig på pilgrimskontoret i Santiago. Stadig flest spaniere, selvom de falder procentvis hele tiden, og efter spanierne den kendte rækkefølge af tyskere, italienere, portugisere, og her skulle have stået franskmænd, hvis alt var som før, men  de er overhalet af amerikanere (USA). Samlet antal pilgrimme var over 13 % flere end end de samme måneder i fjor (2014). Holder denne stigningstakt vil der i 2015 komme over 267.000 pilgrimme ind til Santiago, og dermed næsten det samme som i det hellige år 2010.
Herunder et billede fra Chemin Arles (Via Tolosana) i Centralmasivet i Frankrig fra ultimo april i år, hvor det stadig er muligt at se en enlig pilgrim på vej gennem landskabet, selvom pilgrimskontoret i Katedralen i Arles melder om udlevering af et stadig stigende antal Credential  (pilgrimspas) daglig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar