søndag den 7. juni 2015

De første skridt/Les premiers pas

Lille fransk forening har lavet sin egen opskrift på, hvordan man kan starte turen til Santiago. Nemlig i mindre grupper.
Jeg har tit set, at pilgrimme på nettet søger efter ledsagere til den ene aller andre pilgrimsrute. Min erfaring er, at det ikke altid er så let at gå flere sammen, idet den ene går for langsomt, den anden for stærkt; den ene ønsker mange korte pauser, den andre få, men længere pauser; den ene har det bedst med 20 km om dagen, den anden med 25 km o.s.v. Derfor tror jeg, at den slags "camino-ægteskaber" ofte kun kan praktiseres, hvis man hjemmefra har helt klare aftaler om, hvordan skilsmissen skal foregå, hvis det ikke kører så godt; eller hvis de to kender hinanden godt i forvejen - også fra stressede og mere belastende situationer.
I Frankrig har den 46 årige Juliette Lacoste fundet på et lidt anden koncept. Hun begynder et par gange om året forfra fra Le Puy og den 1.500-1.600 km lange tur til Santiago de Compostela. Gennem sin lille forening: Les premiers pas (De første skridt) arrangerer hun de første fem-seks dage, derefter skilles man i bedste forståelse, og hver fortsætter i sit eget tempo og på sin egen måde til Santiago. Hvis nogen af deltagerne i "prøveugen" får lyst til at fortsætte sammen, kan de jo bare gøre det.
I de første dage går de kun 14 til 23 km om dagen, så ingen bliver overanstrengt og hurtig løberne er advaret på forhånd. Hendes filosofi er følgende: Il n’y a que ce premier pas qui compte! Ja og hvordan oversætte det: Det er kun det første skridt, der tæller/ eller det burde nok omskrives til: En hver rejse begynder med det første skridt. Hun siger, at alle deltagerne er første gangspilgrimme, som synes, at det var lidt svært at komme i gang, og at det skub, som hun giver dem ved at gå med de første 5-6 dage, er det der skal til.
Du kan læse mere om hendes initiativ på hjemmesiden: www.lespremierspas.orgIngen kommentarer:

Send en kommentar