mandag den 1. juni 2015

Caminoen anno 2003

Erik Petersen har opdateret sin 12 år gamle dagbog. Det virker som meget længere siden.
Når det for mig - undtagelsesvis -IKKE drejer sig om pilgrimsvandring, men  nogle dages vandring på en græsk sommerø eller andre steder, har jeg ofte haft glæde af at læse Erik Petersens hjemmeside om vandreture. Han skriver godt - og i øvrigt meget personligt, samtidig med at hans indlæg er meget informative om de ruter, som han har gået på.
Nu har Erik Petersen opdateret og "genudsendt" sin dagbog fra en 32 dages tur på Jakobsvejen til Santiago, som han foretog i sommeren 2003. Når jeg læser om de herberger han boede på, og om selve ruten og de glæder og besværligheder, som han havde undervejs, tænker jeg: I hvor forandret !
I 2003 var der "kun" knapt 75.000, der tog turen til Santiago det år. I år vil der være over 3 gange så mange pilgrimme, og mit eget nyelige "besøg" på nogle få etaper på Camino Frances her i maj efter, at jeg havde gået fra Arles til Puenta la Reina og havde fået nogle dage til overs, var en helt anderledes oplevelse med pilgrimme overalt. Så meget anderledes, at jeg fik til lyst til at tage yderligere 3 uger ud af kalenderen og fortsætte i pilgrimsstrømmen til Santiago.  Det kunne jeg ikke, men jeg har lovet mig selv at tage den franske mindst en gang mere inden mine knæ og ben siger stop.
I får her et link til Erik Petersens Camino-dagbog, som jeg stadig synes er fornøjelig læsning, selvom Erik Petersens motiver for at gå på pilgrimsvandring er nogle helt andre end mine:
http://www.erikpetersen.dk/spanien_camino_03.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar