fredag den 26. juni 2015

Dramatisk Sankt Hans med forsvunden pilgrim ved Valcarlos

50 årig waliser for vild i Pyrenæerne og kaldte 112. Pilgrimmen sagde, at han var svimmel og udmattet.
Politiet og redningsfolk, samt frivillige på begge sider af den spansk-franske grænse var dagen og natten før Sankt Hans, den 23. juni , i vild aktivitet i bjergene omkring Valcarlos, efter at politiet havde modtaget et nødopkald. En 50 årig waliser fortalte, at han var svag, svimmel og udmattet, samtidig med at han var desorienteret og forvirret, så han ikke vidste, hvor han var, men det skulle være et sted mellem Valcarlos og Roncesvalles.
Et større eftersøgningshold gik i gang, men kunne ikke finde manden. Politiet fik eftersporet opkaldet, som teknisk set viste sig at komme fra Maneru, der ligger ca 80 kilometer fra det sted pilgrimmen havde opgivet. Da pilgrimmen samtidig havde oplyst, at han var desorienteret og forvirret, begyndte politiet at lede  flere steder på en gang - stadig uden resultat.
Hele den store søgemaskine blev sat ind med helikopter, søgning i tilflugtshytter og andre steder, hvor den forsvundne pilgrim kunne have taget ophold. Eftersøgningen fortsatte til tidlig næste morgen - stadig uden resultat.
Den 23. juni kom opklaringen. Den "forsvundne" pilgrim havde selv fundet vej til herberget i Orreaga/Ronesvalles, hvor de havde taget sig ham.  Her forklarede han, at han var faret vild, men ved egen kraft var kommet til herberget, hvor han ankom meget træt kl. 20.00.  Imens fortsatte eftersøgningen.  Efter at have sovet meldes pilgrimmen ved godt mod, og det oplyses, at han ikke har brug for lægehjælp.
To ting står tilbage: a) Hvorfor spores nødopkaldet til 112 hele 80 km væk fra, hvor pilgrimmen befandt sig. B) Hvis man kalder på hjælp og klarer sig selv, må man, så snart det er muligt, melde tilbage, så ikke eftersøgningen - som her - fortsætter 21 timer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar