torsdag den 11. juni 2015

Hvad er det med Via de la Plata ?

Via de la Plata var den eneste af de store spanske pilgrimsruter, der havde en lille nedgang i antallet af pilgrimme i 2014, og læsere af denne blog vil vide, at der tit er pilgrimme, der af den ene eller anden grund har haft problemer med ruten. Selv gik jeg turen ( hele vejen fra Sevilla over Camino Sanabres til Santiago, ca 1.000 km )  på 33 dage i april-maj 2012. Det var ekstremt dårligt vejr og mange pilgrimme gav op. Jeg synes selv, at turen var hård, men smuk og meget historisk med romerske veje, bygninger etc.; Og netop på grund af vejret oplevede jeg et fællesskab og en hjælpsomhed ud over det normale.
Nu læser jeg på en tysk blog om et ægtepar først i 60erne, Eli og Thomas, der her midt i maj vendte hjem fra Via de la Plata uden at gennemføre, fordi de fandt ruten for hård. De er et meget erfarent pilgrimspar, der har gået Camino Frances 3 gange, og desuden taget den portugiske.
De har en blog med dagbøger, hvori de beskriver Via de la Plata som spændende, smuk og med varieret natur. Men bare for hård en omgang for dem, så de afbrød midt det hele

. Prøv selv at læse her:
http://zweiauftour.blogspot.de/

Jeg vil lige tilføje dette tyske indlæg fra et pilgrimsforum dateret 10. juni - altså i dag:
Hallo Peregrinos
Bin gerade die VDP gegangen und zum Glück war etwas los , der Weg ist sehr gut markiert . Das Pilgeraufkommen hält sich aber in Grenzen. Es kann vorkommen das die Albergen voll sind , dann findet man aber sehr leicht ein Hostal oder eine private Alberge , die Preise sind sehr moderat . Die Plata ist eine Herausforderung und bisher mein dritter Camino und auch der längste und schönste . Ich würde am liebsten schon wieder starten es gibt für mich nichts wo man freier sein kann und darf.
schöne Grüße Grecco

Ingen kommentarer:

Send en kommentar