fredag den 5. juni 2015

Camino Primitivo forlænges med 100 km, la Ruta de Covadonga

La Ruta de Covadonga hedder helt ny pilgrimsvej gennem Austuria, hvor linjeføringen endnu ikke er lagt helt fast.
I maj mødtes 11 borgmestre i Austuria for at aftale, at der skulle laves en ny pilgrimsrute gennem den spanske region, der skal forbindes med den allerede eksisterende Camono Primitivo ( Ca 325 km, fordelt på ca 13-14 etaper) og dermed Santiago de Compostella. De nordspanske aviser er ikke helt enige om, hvordan den endelige linjeføring bliver, men det skulle være afklaret, at den skal gå igennem kommunerne Peñamellera Alta, Cabrales, Onis, Cangas de Onis, Parres, Piloña, Nava, Noreña Siero og Oviedo. Den nye sti bliver på mindst 100 km, og da den allerede er navngivet Ruta de Covadonga, er der næppe tvivl om, at der her bliver et stop på den nye pilgrimssti. Det betyder, at Primitivo og den nye rute tilsammen bliver på ca 425 km. fordelt på ca 18 etaper.
De 11 kommunerne har forpligtet sig til at lave linjeføring, afmærkning af ruten, samt bygge herberger til de pilgrimme, som forventes at gå af den nye pilgrimssti mod Santiago.
Efter et kig på et kort, kan man se, at den nye sti kommer til at løbe parallelt med Camino del Norte, men et stykke længere inde i landet. Hvor vidt den kommer til at løbe gennem en af Spaniens mest spændende nationalparker, Los Picos de Europa, kan jeg ikke se, men i yderkanten kan de ikke undgå at placere den.
Borgmestrene siger i en udtalelse, at det er den store succes for Camino del Norte, der får dem til at lave den nye pilgrimssti, fordi behovet simpelthen er der. Det er både af kulturelle, religiøse og turistmæssige årsager, at arbejdet nu går i gang. I fjor (2014) var der 15.071, der tog turen til Santiago af Camino del Norte, mens 8.490 gik af Camino Primitivo.
En af de helt store højdepunkter på ruten bliver uden tvivl det store kloster Santuario de Covadonga (deraf navnet på den nye rute) med en fantastisk Katedral, hvor gæster kan deltage i tidebønner stort set døgnet rundt. Det er Las Hermanas de la compañía de esclavas del Corazón Inmaculado de Maria, som bedst kan oversættes med søstrene af Marias uplettede undfangelse, der står for det store klosterkompleks, hvor der allerede i dag er restauranter, hotel, pilgrimshus og meget mere.(billede herunder) Klostret har allerede i årevis været et af Spaniens helt store valfartssteder, og det er formentlig en af grundene til, at det nu også skal indrages i det i forvejen store net af jakobsvejsstier, der er i Spanien. Klostret ligger i udkandet af nationalparken. Der forlyder intet om, hvornår den nye pilgrimssti er en realitet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar