tirsdag den 23. juni 2015

Danske søfolk på Camino'en i 1189

Camino Ingles er blevet utroligt populært de seneste par år. Fra 2012 til i fjor fordobledes antallet af pilgrimme til over 7000 pilgrimme,  og i år er interesse for denne "mini-camino" fortsat stor. I maj gik 779 pilgrimme denne vej til Santiago.
 I et nyt fremstød for netop denne rute kan man læse, at det faktisk var danske søfolk, der i 1189 var nogle af de første til at sejle pilgrimme fra England til Spanien. I et dokument fra 15. maj 1189 står der, at tre danske skibe er afgået med licens til at sejle pilgrimme fra England til A Caruna.
Denne jakobsvej, der kun er på ca 120 km., skulle i følge samme artikel have været farlig i middelalderen, idet pilgrimmene blev angrebet af både ulve og røvere.  I dag er det en meget stille pilgrimsvej, som i stor udstrækning bruges af de pilgrimme, der kun har kort tid til rådighed for deres pilgrimsfærd eller som synes, at Camino Frances er for stor en opgave.
Der er de seneste to år åbnet en del nye herberger og andre overnatningsmuligheder langs ruten.
Oplysningerne her er hentet i denne artikel:  http://www.alberguescaminosantiago.com/2015/06/camino-ingles-para-peregrinos-de-una-semana/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar