mandag den 2. februar 2015

Vandring på Canaria-øerne

Gran Canaria har en Camino de Santiago, mens de mindre øer vest på har fantastisk natur at byde på.

Det er ikke hver gang jeg går med rygsæk på, at det sker på en pilgrimsvej/sti. Her i vinterkulden fristes jeg jævnligt til en vandretur under lidt varmere himmelstrøg, og her er Canarie-øerne et udmærket mål. Gran Canaria har en flot tre-dages tur de nu kalder Camino de Santiago, men ruten og Gran Canaria har ikke meget andet tilfælles med jakobsvejen end selve navnet. De tre dages vandring går direkte fra stranden i syd op over bjergene til nordkysten. Stien passererer meget smukke udsigtssteder og interessante små byer midt i Bjergene.
Er man til natur - og her endda fantastisk flot og anderledes natur - kan jeg dog kraftigt anbefale de tre øer vest for Tenerife: La Gomera, La Palma og El Hierro. Øerne er meget forskellige.
For en dansker er det nemmest at komme til La Gomera. I vintermånederne går der flere ugentlige fly til Tenerife, både charter og rutefly. Jeg plejer at sidde og vente til få dage før afrejse, og så snuppe en såkaldt afbudsbillet uden hotel på et charterfly. Derefter færge til La Gomera.
La Gomera byder på regnskov, som er helt anderledes end noget andet Europa kan byde på. Der er to gennemgående rød/hvide GR-ruter på øen, så det er muligt at gå fra sted til sted. Man kan også slå sig fast ned et sted og lave dagture. Jeg har overnatten mange forskellige steder på øen, men tager mest ophold i Valle Gran Rey, hvorfra det er muligt at gå på dagture på øen - oftest ved hjælp af øens rutebiler, der i et vist omgang er tilpasset vandre-turistens behov. Her har Rother Wanderführer en ganske udmærket vandrerbog med mange forslag til vandreture i forskellige sværhedsgrader..
Først 3 billeder fra La Gomera, dernæst lidt om den
      meget større ø La Palma.
Der går i vintermånederne Air Berlin fly fra flere tyske lufthavne hver fredag, og hvis man er ude i god tid, kan man købe en samlet forholdsvis billig billet. Man kan også flyve til Tenerife og tage færgen til hovedstaden på La Palma, Santa Cruz de La Palma (sejltid ca 4 timer).
Leje af bil i 14 dage koster ca. 250 Euro, hvis man vil lave dag-rund-ture er en bil en god hjælp.
På La Palma er det også muligt at gå fra sted til sted af to GRruter. Man skal være opmærksom på, at vejret kan være meget forskelligt fra øst til vestkysten. Det kan regne i øst og være sol og sommer i vest på samme tid. Jeg har også her boet mange forskellige steder, men plejer nu at bo mest i Tazacorte og tage ud derfra. Naturen på de to øer er meget forskellig. På La Gomera er der regnskov, mens La Palma har kæmpe vulkaner, dragetræer og mere traditionel skov. Ingen af øerne har slanger eller myg - men derimod Gekkoer og kanariefugle-sang. På La Palma kan jeg også anbefale Rother Wanderführer.
Her 3 billeder fra La Palma, hvor der ligesom på La Gomera, kan være regn på toppen og sol ved kysten på samme tid:


Når det gælder El Hierro er det nødvendigt med lidt mere planlægning. Der går færger, men ikke dagligt, fra Tenerife. Øen er meget smuk og speciel. Næsten ingen turister, men også langt færre vandrestier på grund af øens lille størrelse - til gengæld er vejret på sydspidsen, La Restinga, næsten altid i top.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar