fredag den 6. februar 2015

Mens vi venter på det nye pilgrimscenter

Pilgrimskontoret i Santiago har åbent hver dag hele vinteren

Som tidligere omtalt er Katedralen med økonomiske hjælp fra den Galiciske lokalregering gået i gang med at lave et nyt pilgrimscenter i Santiago, der indrettes i det tidligere Asylcenter Caritas. Centret bliver på over 1.500 kvadratmeter og får både kapel, mødefaciliteter, turistinformation og en masse andre praktiske funktioner, ligesom der vil være opholdsrum og mødesteder for pilgrimme. Det nye center forventes åbnet en gang i juni dette år.
Indtil da er det stadig - i de forholdsvis trange opgivelser - i  Rue Villar, at pilgrimmene bliver modtaget. Og der er fortsat mange frivillige, der tager imod på engelsk, tysk, fransk, italiensk o.s.v., og hjælper de pilgrimme, der har behov for det.
Pilgrimskontoret har åbent hver dag hele vinteren fra kl. 10.00 til 21.00 med middaglukning søn- og helligdage fra 14.00 til 16.00. Fra påske åbnes pilgrimskontoret igen kl. 9.00 om morgenen.
Katedralen har åben hver dag fra kl. 7.00 til kl. 21.00.
Der er pilgrimsmmesse på spansk ( og delvis latin) hver dag kl. 12.00, og derudover messer, samt laudes, vesper m.m. flere gange i løbet af dagen på ikke bare spansk, men i sidekapellerne på en række andre europæiske sprog, samt lejlighedvis på koreansk.
Kæmperøgelseskarret/ Botafumeiro   - som for mange pilgrimme er en del af oplevelsen ved ankomsten til Santiago - er IKKE i brug hver dag. Det kan nogen gange ses i brug i søndagsmessen kl. 12.00, men som regel fredag aften kl. 19.00 eller 1) ved særlige lejligheder, og 2) når turister eller andre vil betale de seks mand, der skal til at styre den, lønnen for at sætte den i gang.
Du kan læse mere om, hvornår den er i brug på denne hjemmeside  http://peregrinossantiago.es/eng/services-for-pilgrims/the-botafumeiro/Ingen kommentarer:

Send en kommentar