onsdag den 25. februar 2015

Trods sne går der stadig pilgrimme over O Cebreiro

Nok en historie om vinterpilgrimme
I dag og i går kunne flere spanske hjemmesider og lokalaviser i Galicien melde om nok en gang kraftig sne på toppen af O Cebreiro-bjerget på grænsen til Galicien, hvor den "rigtige" Camino Francés til Santiago de Compostella går. Der er lavet en alternativ vinter-pilgrims-vej uden om O Cebreiro, fordi den ordinære sti kan være vanskelig at passere om vinteren, men de seneste dages meldinger om pilgrimme, der farer vild på omfartsvejen, samt ønsket om at gå den "rigtige" vej, får stadig mange pilgrimme til at passere O Cebreiro. Det synes især at være de mange sydkoreanere, der lige nu er på vintervejene, der går i spidsen netop denne vej.
Her et foto af "hovedgaden" i den meget lille landsby i går. O Cebreiro er et valfarts- og turistmål omkring en lille Santa Maria kirke (grundlagt i år 836, angiveligt som der første kirke på den dengang helt nyt pilgrimsvej til Apostlen Jakobs grav). Kirken var centrum for et nadvermirakel i 1100 tallet, hvor vinen og brødet i "den hellige kommunion/nadver" blev forvandlet meget bogstaveligt til Jesu kød og blod. Og siden har ikke bare Jakobspilgrimme, men også andre troende valfartet til netop denne kirke.
Og gårsdagens sne glæder de få indbyggere, der primært lever af turister, jakobspilgrimme og valfartsgæster, idet snevejret skulle give flere turistbesøg af de snoede veje. Hvorimod den stejle pilgrimssti, hvor der hverken kan kører biler eller cykler, bliver væsentlig vanskeligere at gå op af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar