torsdag den 19. februar 2015

Er pilgrimsvandring om vinteren blevet lidt af en sportspræstation ?

Forholdsvis færre kvinder på Caminoen om vinteren.
I går, askeonsdag, kom der 44 pilgrimme ind til Santiago, og dermed tyder meget på, at ikke alene januar gav en ny rekord for vinterpilgrimme, men at februar også følger med. Men ser man på statistikken over hvilke pilgrimme, der går om vinteren, er der nogle markante forskelle for årsstatistikken, som de fleste måske vil finde meget naturlige.
Der er langt flere mænd end kvinder, hvor tendensen fra de seneste år på fordeling af køn, viser at knapt halvdelen ( i 2014 over 46 % ) af dem, der går, er kvinder, er det i januar i år kun ca 1/3 ( ca 35 procent).
Det er også forholdsvis yngre mennesker, der går om vinteren. I januar var der kun 4,44 procent over 60 år, mod over 16 % på årsplan.
Og der er også en tendens i motivet for at gå. I januar i år opgav 28½ %, at de havde religiøse motiver til at gå. På årsplan er dette tal langt højere, her siger over 42 %, at de går af religiøse grunde, mens 6,9 procent går af rent kulturelle grunde. I januar udgjorde kulturpilgrimmene næsten 10½ %.
Så det er ikke helt forkert at konkludere, at motiver, alder og køn tyder på, at mange vælger at gå jakobsveje om vinteren som en fysisk udfordring.
Når det gælder nationaliteten på pilgrimmene er tendensen også forskellig fra årsgennemsnittet, hvor antallet af tyskere f.eks. er langt højere på årsplan end om vinteren. I januar i år udgjorde antallet af spaniere 40 %, efterfulgt af koreanere 16,6 %, italienere 5%, portugisere (5,6%), amerikanere (USA) 5,3% og tyskere 4,2%.
Der var ialt 1.217 pilgrimme, der kom ind til Santiago i januar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar