lørdag den 28. februar 2015

Alternative vandrerveje - hvor findes de ?

De seneste to dages artikler om Via de la Plata og Via Bayonne rejser nye spørgsmål for de pilgrimme, der er blevet bidt af livet med rygsæk på stien. Hvilke vandreruter - ikke pilgrimsveje - er nu mulige ? 

Under overskriften:  Other Long Distance Trails ; skrev en pilgrim i søndags på et engelsk sproget pilgrimsforum, (hjemmeside-adresse: https://www.caminodesantiago.me/community/threads/other-long-distance-trails.31425/ )
Hello all,
After walking Caminos the last 4 years in Spain, Portugal, France and Italy I continue to seek "fresh ground". Long distance walking is now in my blood, a big part of my life, from the planning, training to hitting the trail. I guess exploration has become my draw now since my "pilgrimage" on the Frances in 2011.
This year I am considering these two trails and recently purchased the guidebooks:
1. Hadrians Wall Path (west to east) in England
2. West highland Way in Scotland
I was wondering if anyone who has walked these can share their opinion. Just curious about overall impression, thoughts about camaraderie, accommodations, terrain, towns etc. I will be walking early June.
Thanking you in advance,
Happy trails,
Eric

Indlægget har ført til en hel del forslag og ideer til vandreture, som interesserede selv kan læse på det link, som jeg har lagt her øverst.
Og pilgrimmen Erics indlæg bekræfter årsstatistikken fra pilgrimskontoret i Santiago, nemlig at en stor del af pilgrimmene på jakobsvejen er på vandretur uden særlige religiøse overvejelser. Selvom jeg opfatter mig selv som pilgrim af religiøse grunde, er det tit mere sammensat. Jeg elsker også at gå. Jeg har gået en af de ovenstående ruter, den skotske West Highland Way ( en fantastisk flot rute), og jeg har ofte gået med rygsæk på svenske leder eller andre steder i Europa, samt i de seneste mange år har jeg hver vinter taget en tur til la Gomera, la Palma eller il Hierro ( 3 af de kanariske øer) for at gå. Og jeg nyder det. Men jeg synes, at der er en mærkbar forskel på en pilgrimsrute og en "naturrute". Livet omkring ruterne er - set i mit optik - meget forskellige. Daglige pilgrimsmesser, samt pilgrimslivet på herbergerne er noget andet end på vandreturen. Og da der er nok af steder, hvor man på dansk kan få inspiration til vandreture, vil jeg her på siden fortsat lægge hovedvægten på pilgrimslivet langs europas mange pilgrimsveje. Hvis I har et spørgsmål om andre vandreruter, skal jeg dog nok forsøge at svare, hvis jeg kan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar