tirsdag den 24. februar 2015

Problemer med Vinter-Caminoen uden om O Cebreiro

Pilgrimmene farer vild ved A Pobra do Brollon. 
Jeg har før her på siden, den 15. januar under overskriften Vinter-Jakobsvej omtalt den alternative pilgrimssti, man har lavet i Galicien uden om O Cebreiro, hvor der lige nu ligger sne på toppen, der - hvor pilgrimmene normalt går. Se dette link med camera fra toppen af O Cebreiro: http://www.crtvg.es/crtvg/camaras-web/o-cebreiro
Derfor har en del pilgrimme valgt at gå af den nye vintervej uden om O Cebreiro, men her går det galt, fordi pilgrimmene ikke kan finde vej. Det er den lokale pilgrimsforening La asociación Camiños a Santiago pola Ribeira Sacra, der har råbt vagt i gevær, fordi stien ikke er godt nok afmærket omkring byen A Pobra do Brollon. Det skulle gå galt to steder omkring nogle moser, samt ved  de Castroncelos.
Mit råd: Hvis du skal på pilgrimsvandring af Camino Frances i nærmeste fremtid, så orienter dig ved Rabanal kort efter Astorga og før Jernkorset. På de lokale herberger ved de garanteret besked om, hvordan stien er, og hvad du skal gøre for at finde vej, kravler du så over jernkorset og videre mod Ponferrada skal du spørge dig for igen, og nok en gang til i Villafranca. Jeg har selv en gang på Via de la Plata måtte spørge om forholdene på stien flere dage i træk, fordi ekstremt regnvejr satte stierne under vand, så det nærmest var som at gå midt i en flod. De lokale tegnede hver dag ind på kortet i min guide, hvad vej jeg burde gå. Og de havde altid ret.
Her et billede af vinterpilgrimme på den alternative vinterrute, som altså åbenbart ikke er så nem endda: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar