onsdag den 18. januar 2017

Snorken på herberger !!!!

Ja, der snorkes en del på diverse overnatningssteder, og det kan indimellem forstyrer nattesøvnen.
Spørgsmålet måtte selvfølgelig komme - også her til www.jakobsvejen.dk. Er der megen snorken på herbergerne langs Caminoen ? , og svaret er: Ja, der snorkes, men så er det - efter undertegnedes opfattelse - heller ikke værre, og hvem ved, måske er jeg selv med i koret.
På nogle pilgrimsfora - bl.a. den tyske Pilgerforum - drøftes snorkeproblemet en gang imellem, men uden at der kommer et egentlig forslag, der kan eliminere problemet. Man kan købe en "antisnorkeskinne" på denne tyske hjemmeside: https://www.zahnarzt-duesseldorf-zentrum.de/schnarchschiene.html , men personlig synes jeg ikke, at det er nødvendigt.
Jeg har mødt en del snorkere på mine mange pilgrimsvandringer. På min seneste tur i efteråret spurgte min tyske pilgrimsven mig, om jeg ikke ville skubbe til ham om natten, hvis (eller når) han snorkede, så han kunne lægge sig anderledes. Jeg synes faktisk ikke, at det var så slemt, så jeg undlod, selvom jeg ind imellem kunne høre lidt fra nabosengen. Generelt er de fleste pilgrimme så trætte, at de sover ganske udmærket, selvom der snorkes lidt. Jeg har oplevet et par gange at ligge i stereo, hvor volumenknappen syntes helt i top, og hvor natten var lidt lang, men så går det som regel bedre næste nat.
Jeg erindrer dog en pilgrimsfærd for år tilbage af Camino Portugues, hvor en stor del af sovesalens "gæster" nat efter nat havde svært ved at sove på grund af en - i øvrigt meget sympatisk - stor finne, der havde en meget højlydt snorken. Det førte til en lidt pinlig episode, da han en eftermiddag nok en gang slog sig ned i overkøjen tæt på mig, og jeg oplyste ham om, at der var bedre pladser i nabosovesalen. Kan du ikke li, at jeg sover her ? spurgte han. Jo selvfølgelig, du er velkommen, sagde jeg, da jeg mærkede, at han blev lidt ked af det, og jeg blev lidt flov.
Så konklusionen: Igen løsning, men min erfaring er, at det går nok. Og så er det - på de fleste ruter - muligt en nat at tage et enkeltværelse til en rimelig penge, hvor man rigtig kan få sovet ud, hvis andres snorken genererer for meget, eller hvis man ønsker at give sine medpilgrimme en pause fra ens egen snorken.
Her et morgenfoto fra en overfyldt mindre sovesal på Camino Primitivo fra oktober i fjor, hvor min overbo - en meget venlig spanier - havde gang i snorkeriet natten over, men jeg fik sovet, og billedet er derudover meget typisk for det organiserede rod med pilgrimme, der tidlig morgen tager tøj, pakker og gør sig klar til dagens etape.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar