onsdag den 25. januar 2017

Santiago afsætter millioner af euro til pilgrimveje

De tre pilgrimsveje ind til Santiago centrum skal sættes i stand før næste hellige år i 2021.
Regionsregeringen i Galicia og bystyret i Santiago har netop besluttet at afsætte over 30 millioner kroner til renovering af de tre hovedpilgrimsveje/stier ind til Santiago fra Camino Frances (Camino del Norte og Camino Primitivo), Camino Portugues og Via de la Plata (Camino Sanabres). Stierne - og ikke mindst flere af broerne - er slidte, ligesom handicapede "klager" over forhindringer, der gør stierne vanskelig passable.
En undersøgelse i efteråret viste, at mange af stierne var så forfaldne, at pilgrimme kunne komme til skade på det sidste stykke ind til Santiago.
Det kan undertegnede i øvrigt godt bekræfte, da jeg i efteråret gik fra Monte Gozo bjerget ind mod Katedralen efter at have taget Camino Primitivo, var jeg forundret over, hvor dårlig jernbanebroen lige efter Monte Gozo var i stand. Der var store huller og løse bræder på gangstien på de to broer, man skal passerer.
Arbejdet med renoveringen skal være klar inden næste hellige år i 2021, hvor der i Katedralen i Santiago ventes op mod en halv million gående pilgrimme i løbet af året koncentreret med flest pilgrimme på ruten fra Sarria til Santiago. Det er helligt år i Santiago, når Sankt Jakobs dag, den 25 juli, falder på en søndag, og i disse år arrangerer mange spanske menigheder i løbet af året gruppe pilgrimsvandringer til Santiago. Disse starter oftest i Sarria på Camino Frances, ca 113 km før Santiago.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar