mandag den 2. januar 2017

Over 35.000 besøg på www.jakobsvejen.dk

Jakobsvejen.dk har haft et stadigt stigende antal læsere de seneste to år.
Her ved nytårstid har jeg gennemgået besøgstallende på hjemmesiden www.jakobsvejen.dk, og interessen har været fortsat stigende henover hele året med 37.539 besøgende i 2016, heraf 6.491 alene i december 2016. Hen over året har kurven på besøgende primært gået opad med stor interesse forår og efterår. Jeg ved desværre ikke, hvor mange unique visitors ( altså enkelt brugere af siden), der er.
Det er fuldt bevidst, at der ikke er oprettet en facebook-side med www.jakosvejen.dk, så al "reklame" for hjemmesiden foregår alene gennem mund til mund metoden - eller måske rettere gennem mail til mail metoden. Der kommer jævnligt mail med ros eller spørgsmål, ligesom jeg en gang imellem bliver bedt om at holde foredrag om pilgrimsvandring - mest i kirkelige kredse, men også så forskellige steder som Journalisternes Veteranklub og Udenrigsministeriets "Kloge Åge Klub".
Det er fortsat muligt at kommentere de enkelte indlæg direkte på hjemmesiden, hvilket meget få af de besøgende har benyttet sig af, ligesom det er muligt at skrive direkte til mig på jakobsvejen@gmail.com
I de seneste to år har en uformel gruppe pilgrimme - flest med katolsk bagrund, men også andre - endvidere mødtes et par gange årligt for at udveksle erfaringer om pilgrimsvandring, samt mere detaljeret om de forskellige pilgrimsruter. Møderne er holdt forskellige steder i det Storkøbenhavnske område. Næste møde er fastsat til, fredag den 17. marts, hvor søstrene i Sankt Lioba kloster på Frederiksberg i København lægger lokaler til. Alle er velkommen til at deltage i disse møder. Nærmere omtale af det næste vil komme her på siden senere.
Interessen for pilgrimsvandring og www.jakobsvejen.dk betyder, at jeg har besluttet at fortsætte næste år med at opdatere hjemmesiden med de informationer om pilgrimsvandring, som jeg af vidt forskellige kanaler kommer i besiddelse af, ligesom jeg selv har tænkt mig at fortsætte med at gå pilgrimsvandring i de kommende år, så længe bentøjet holder. I år har jeg pt. planer om i foråret at gå første halvdel af Via de la Plata fra Sevilla til Salamanca. Jeg gik hele Via de la Plata i foråret 2012, så hvis planerne holder, bliver det et gensyn med en del af denne rute. Dernæst har jeg nogle meget løse planer om en sommertur af Bonifatius-Route i Tyskland, og en efterårstur af Via Francigena fra Lucca til Rom. Nu får vi se, hvor meget det bliver til, men research'en er i gang, og jeg vil som tidligere her på siden skrive lidt om de forskellige pilgrimsruter, jeg kender - eller får kendskab til.
Buen Camino
Poul Erik Magnussen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar