tirsdag den 10. januar 2017

Bliver vintercaminoen brugt ???

Årsstatistikken for 2016 fra pilgrimskontoret i Santiago har nok en gang ført til intern spansk diskussion, om hvor pålidelig opgørelserne er.
Camino de Invierno, Vintercaminoen, er et tilbud til de efterhånden flere tusinde pilgrimme, der går af Camino Frances i vintermånederne, og som har svært ved at krydse bjergene ved o Cebreiro på grund af sne, kulde, tåge eller andre vejr-fortrædeligheder. Ruten går langs floder og dale i en lille bue mod syd efter den større by Ponferrada, rammer den sidste del af Via de la Plata, den såkaldte Camino Sanabres, og går ind i Santiago sydfra. I følge pilgrimskontoret i Santiago har 287 pilgrimme benyttet denne rute i 2016, og få dage efter offentliggørelsen af årsstatistikken for 2016, er la Asociación del Camino de Invierno ( Vintercaminoens venner) nu ude at sige, at de i Santiago opgør pilgrimsruterne forkert, idet pilgrimme, der går af vintercaminoen, bliver regnet med til Via de la Plata, fordi ruten går ind i Santiago sydfra.
Det er gået rigtig godt for Vintercaminoen i 2016, siger formanden, Saturn Astarloa, for Asociación del Camino de Invierno, men giver ikke nogen konkrete tal på brugen af ruten, men oplyser at stigningen i antallet af af ​​pilgrimme har været på "tusinde procent."
Asociación del Camino de Invierno har planer om at indrette nok et herberg på ruten ( i Borrenes) i 2017.
Du kan læse mere om Vintercaminoen på http://www.mundicamino.com, ligesom ruten har sin egen hjemmeside, www.caminodeinvierno.com , med rutekort, etapeforslag, overnatningsmuligheder m.n.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar