lørdag den 21. januar 2017

Amerikanske hospitaleros på "Caminoen"

Camino de Americano eller Camino de Estados Unidos blev Camino Frances kaldt af flere pilgrimme seneste efterår.
Antallet af amerikanere, der går af diverse pilgrimsruter i Spanien stiger eksplosivt, samtidig med at en del amerikanske pilgrimme melder sig som frivillige hospitaleros på herberger, ligesom der er flere amerikanere på pilgrimskontoret i Santiago, der primært drives af frivillig arbejdskraft. Så der er rigtig mange steder, hvor du som Santiagopilgrim kan møde amerikanere undervejs.
I 2016 gik i alt 15.236 amerikanere til Santiago, og da de - ligesom os danskere - primært går i forår og efterår, sker der en vis "sammenstimling" i september/oktober og maj/juni, hvor henholdsvis 4.982 og 5.568 med USA-pas kom til Santiago og bad om et compostella. Da amerikanerne samtidig fylder en del på diverse herberger med - efter nogens mening - lidt højlydt snak, kaldte pilgrimme i efteråret på Camino Frances i spøg denne camino-rute for Camino de Americano eller Camino de Estados Unidos, men realiteten er faktisk, at der antalsmæssigt går væsentlig flere italienere og tyskere, nemlig henholdsvis 23.951 og 21.226 i 2016, og set i forhold til befolkningstal er det faktisk kun en forsvindende lille del af amerikanere, der går pilgrimsvandring.
De, der går, er til gengæld meget aktive. I USA findes en stor pilgrimsforening, som netop har lavet en aftale med pilgrimskontoret i Santiago og en herbergsforening og at skaffe frivillig arbejdskraft igen i 2017. Samme pilgrimsforening udgiver jævnligt et nyhedsbrev om pilgrimsvandring i Spanien og Europa, som ofte har egne vinkler på pilgrimsvandring. Du kan læse mere om de amerikanske pilgrimme og læse deres nyhedsbrev La Concha på denne hjemmeside: http://www.americanpilgrims.org/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar