mandag den 1. februar 2016

Overnatning på Camino Portugues

Camino Portugues ser ud til at blive den helt store tilvalgs-camino dette forår. Rigtig mange pilgrimme starter først i Porto, hvor der - med de to første dage langs kysten - er ca 235 km. til Santiago. Der er to pilgrimsveje ud af Porto: En direkte gennem et industrikvarter og en væsentlig kønnere, men lidt længere rute langs kysten.
Et stort mindretal forventes at begynde i Lissabon, og heraf vil en del tage turen over Fatima. Ruten over Fatima drejer fra et stykke efter Santarem, og man er tilbage på den traditionelle pilgtrimsrute ved Tomar. Der findes flere guides, der beskriver ruten, bl.a. Den tyske Outddor, der har det tyske pilgrimsikon, Raimund Joos, som forfatter. Jeg synes dog, at engelske John Brierley har lavet en bedre guide. Hans kortmateriale, synes jeg, er væsentlig bedre end i Outdoor. Men hver sin smag. Jeg har desuden selv indkøbt en fransk guide, le Chemin Portgugais, som er skrevet af Geraard Rousse. Han har nemlig en beskrivelse over Fatima med i sin guide, og det er netop den rute jeg har valgt her i foråret. John Brierly har lavet en tynd kortbog af ruten med en slags resume af sin guide. Den kombinere jeg med den franske.
Opdaterede overnatningssteder/herberger finder man på denne adresse. http://www.vialusitana.org/caminho-portugues/albergues/
Der findes flere lister med herberger på ruten, men værd opmærksom på, at flere af de lister, man finder på nettet med overnatning på camino Portgues ofte kun går fra den spansk - portugisiske grænse eller fra Porto til Santiago.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar