tirsdag den 23. februar 2016

Mange pilgrimme vil blive modtaget på eget sprog i Santiago

Både tyskere, italienere, portugisere, engelsktalende og fransktalende får messer på modersmålet i Katedralen i Santiago til sommer.
12.000 fransktalende pilgrimme kom i fjor til Sankt Jakobs grav i Santiago som pilgrimme. De vil i år få mulighed for at gå til messe på deres modersmål i Katedralen i Santiago, hvor en lille gruppe, bestående af en fransk katolsk præst og tre/fire frivillige i perioden 1. juni til 15. oktober vil stille sig til rådighed, som en slags velkomstkomite til fransktalende pilgrimme. Franskmændene følger op på en forsøgsordning fra i fjor, hvor der i en kortere periode var messer på fransk i en af sidekapellerne i katedralen.
(her et billede fra forsøgsordningen i 2015) Dermed går fransktalende i sporet af italienere, tyskere, engelsktalende og pilgrimme med portugisisk som modersmål, der allerede i en del år har haft denne service. Den tyske gruppe har hidtil været primært katolsk, men det har været drøftet blandt aktive evangeliske pilgrimme - primært fra Nordtyskland, om der burde laves et initiativ for ikke-katolske pilgrimme.
I Hamborg har der i en længere årerække været et meget aktivt pilgrimsfællesskab i den evangeliske Jacobi-kirke, der holder pilgrimskomsammen i kirken en gang månedligt hele året efterfulgt af Pilger-Stammtisch. Pilgerstammtisch er blevet en tradition, der i øvrigt kendes fra det meste af Tyskland.
( Her to billeder fra Jacobi-kirken i Hamborg. Et fra pilgrimsvesperen i februar i år, samt et af et skilt bag kirken, der viser vej til flere middelalderlige pilgrimsmål)
Når messetiderne på de mange forskellige sprog i katedralen i Santiago for sommerhalvåret 2016 ligger klar, vil de blive offentliggjort her på siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar