søndag den 14. februar 2016

4 millioner Euro fra EU til Camino Portugues

Tilsammen 16 kommunerne beliggende på begge sider af den spansk-portugisiske grænse får 30 millioner kroner fra EU til at forbedre den fælles pilgrimsrute.
Med over 43.000 pilgrimme, som i 2015 kom ind til Santiago, er der nu lagt op til, at pilgrimsruten gennem Portugal og Galicien i Spanien får endnu flere faciliteter. EU ventes i år at give et tilskud på 4 millioner Euro ( ca 30 millioner kr. ) til fire portugisiske og tolv spanske kommuner. Det forlyder ikke noget om præcist, hvordan kommunerne skal fordele pengene.
Kun at de skal bruges på pilgrimme. Det er de portugisiske kommuner Ponte de Lima, Paredes de Coura, Barcelos og Valença, samt de spanske Tui, Salceda de Caselas, Mos, O Porriño, Redondela, Soutomaior, Vilaboa, Pontevedra, Barro, Portas, Valga og Pontecesures, der får glæde af Euro'ene.
Det er planen, at pengene skal bruges til alt fra udstillinger om Camino Protugues, sikring af kulturarven langs ruten, og til forbedringer af selve stien, samt til oplysningshjemmesider via internettet.
Der forventes omkring 55.000 pilgrimme på Camino Portugues i 2019, og denne rute er uden tvivl den af Caminoerne mod Santiago, der i de seneste år har haft den procentvise største vækst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar