fredag den 29. januar 2016

Paven og Camino Portugues

Pave Frans/Francisco har bebudet, at han kommer på besøg i Fatima i Portugal den 13. maj 2017 - altså om over et år. Det sker som led i de store jubilæumsfester i Fatima, hvor de fejrer, at Jomfru Maria viste sig for nogle børn flere gange for snart 100 år siden - første gang 13. maj 1917. Pilgrimsstien mellem Lissabon og Santiago, Camino Portugues, er de seneste år blevet utrolig populær med 43.137 i 2015. En - efterhånden meget brugt - variant på den middelalderlige rute mellem Lissabon og Porto går nu gennnem Fatima, ligesom en del pilgrimme, når de har nået Santiago af Camino Frances, fortsætter pilgrimsvandringen ved at gå til Fatima. Der er nu afmærkning og overnatningsmuligheder på hele pilgrimsruten Fatima - Santiago.
Der vil formentlig i forvejen ske nærmest en eksplosion i antallet af pilgrimme på Camino Portugues til næste år i 2017 i forbindelse med 100 års junilæet, og nu efter at Paven har oplyst, at han også kommer til Fatima op til den 13 maj 2017, vil antallet af pilgrimme formentlig stige yderligere. Og hvor langt de fleste pilgrimme i dag går i retning mod Santiago på strækningen mellem Fatima og Santiago, er der en meget stor sandsynlighed for, at pilgrimsstrømmen i foråret 2017 vil gå den modsatte vej.
Fatima ligger ca 125 km nord for Lissabon og 187 km syd for Porto. En kombisation af Camino Portugues og Fatima er rimelig let, idet der går en afstikker nord for Lissabon på Camino Portgues til Fatima. Ruten har en blå pil, og ud af Fatima mod Porto og Santiago er ruten, som normalt, afmærket med gule pile.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar