onsdag den 24. februar 2016

Stor pilgrimskomsammen i Hamborg lørdag

Den meget aktive pilgrimsforening i Hamborg har lørdag pilgrimstræf med gudstjeneste og udstillinger fra 30 pilgrimsruter i Europa.
Hamborg Pilgrimsforening, der er en af de mest aktive her i norden, holder på lørdag sit store årlige pilgrimstræf, hvor deltagerne både kan deltage i diverse gåture ud fra St. Jacobi-kirken, være med til en pilgrimsgudstjeneste eller besøge de over 30 pilgrimsstande, der stilles op i den meget store kirke med bøger, kort og information om over 30 forskellige pilgrimsruter i Europa. Pilgrimsforeningen har til huse i den evangeliske Hauptkirche St. Jacobi, Jacobikirchhof 22, Hamburg, der har ansat en pilgrimspræst, som alene er beskæftiget med pilgrimsvesper, gudstjenester og andet arbejde for pilgrimssagen. Præsten taler i øvrigt også norsk.
( Her giver pilgrimspræsten Bernd Lohse en pilgrimsvelsignelse til dem, der er på vej på en tur med rygsæk )Foreningen forsøger at være økumenisk.
Man kan læse mere om arrangementet på hjemmesiden: http://pilgern-im-norden.de/ , der i øvrigt åbner med et citat af benediktiner-munken Anselm Grün : Pilgern heißt, den Weg der Sehnsucht zu gehen. Im Pilgern komme ich in Berührung mit meiner Sehnsucht.
Anselm Grün er munk i klosteret i Münsterschwarzack i Bayern. Han har udgivet mange bøger om spirituelle emner, og han holder jævnligt retræter og kurser i klostret.
Hamborgs pilgrimsforening står tillige bag et månedligt pilgrimstræf, hvor alle kan forhøre sig hos garvede pilgrimme, om de forskellige pilgrimsruter. Her kan man læse mere på denne hjemmeside http://www.pilgerstammtisch-hamburg.de/.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar