mandag den 22. februar 2016

Meget vand på Camino de Santiago i februar

Det har regnet rigtigt meget i Galicien de seneste 14 dage, og det har givet mudrede stier og færre pilgrimme.
I går kom der "kun" 47 pilgrimme ind til Santiago, og lige nu er det svært at sige om februar 2016 vil få en fortsat stigning i antallet af pilgrimme med over 10 %, som det har været normen det seneste år.Det har nemlig regnet kraftigt i Galicien de seneste 2 uger, hvor de sidste dage af årets Carneval i Santiago de Compostella i følge avisen, La Voz de Galicia, var ved at drukne i regn.
(Her et ældre billede af regnvejr fra Caminoen i Galicien. Jeg har ikke noget aktuelt billede). På stierne har de forholdsvis få vinterpilgrimme også fundet regntøjet frem og flere af stierne er så fulde af vand, at pilgrimmene har måttet finde alternative asfalt belagte veje. På toppen af O Cebreiro er vejret fortsat meget skiftende med temperaturer fra frysepunktet til max 7-8 graders varme, skyet og fortsatte byger.
Og en lille opdatering mandag aften kl. ca 20,40. Pilgrimskontoret kunne i eftermiddag meddele, at der lidt før kl. 14. kun var kommet 10 pilgrimme ind til Santiago denne mandag. Det laveste antal meget længe, så noget tyder på, at den megen regn og deraf følgende vand på stierne, holder pilgrimmene væk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar