fredag den 19. februar 2016

Sådan finder du det nye pilgrimskontor i Santiago

Der kommer nye faciliteter til hver dag i Santiagos nye pilgrimscenter.
Der er alt fra turistkontor til pilgrimskapel i det store pilgrimscenter som nu har åbnet og daglig tager imod pilgrimme, der kommer til Santiago. Meningen er, at så godt som alle pilgrimsfacilieter med undtagelse af overnatning skal ligge et og samme sted. Flytningen er gennemført, fordi den store stigning i antallet af pilgrimme simpelthen ikke kunne rummmes i det tidligere pilgrimskontor i Rua Vilar. Hvor der i den seneste sommer var så stor trængsel, at gående havde svært ved at passerer på gaden udenfor. Og pilgrimmene skulle stå i kø i timevis.
Herover et kort, der viser det nye centers placering i forhold til det gamle. Det er katedralen og den store plads foran katedralen i midten af kortet. Det nye center ligger i et tidligere alderdomshjem i Rue Carretas tæt på stien ud af Santiago mod Finesterre - lidt længere væk fra Katedralen end før.
Til gengæld rummer det nye center mødefaciliteter, opholdsrum til pilgrimme, pilgrimsrådgivning - også af praktisk art med hjemrejsehjælp, ligesom det er her, at pilgrimme henvender sig ved ankomsten til Santiago for at få et Compostella - bevis for pilgrimsvandringens gennemførelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar