mandag den 18. januar 2016

Forholdsvis få vinterpilgrimme på Caminoen her i januar

Før jul var der rigtig mange vinterpilgrimme, der kom til Santiago i forhold til året før, i 2014. I december blev det til uddeling af 2.602 compostella'er, hvilket er 732 mere end i december 2014, hvilket giver en stigning på næsten 40 % - langt over årsgennemsnittet. Det kan have noget med at gøre, at den hellige port i Katedralen blev åbnet medio december i forbindelse med Barmhjertighedens år, men det er ikke noget, som kan siges med sikkerhed. Kun at stigningen i antallet af pilgrimme i december var fire gange større end årsgennemsnittet.
Her i januar er antallet af pilgrimme dog - indtil nu - faldet til omkring det halve med ca 40 pilgrimme daglig, i går søndag kun 39. I fjor kom der 1.217 pilgrimme ind i januar, så skal januar-rekorden fra i fjor slås i år, skal antallet af pilgrimme resten af måneden stige lidt. I februar ventes der igen flere pilgrimme. I februar 2014 kom der 1.544 pilgrimme, og det var kendetegnede for januar-februar i fjor, at et meget stort antal af vinterpilgrimmene var sydkoreanere, og at gennemsnitsalderen på pilgrimmene var forholdsvis lav, ligesom der var færre kvinder på Caminoen end om sommeren.
Sidste års store stigning af vinterpilgrimme har dog fået langt flere herberger til at holde åbent i år, også mange private herberger, hvor ejerne lever af det. Det betyder, at man nu kan gå fra Saint Jean Pied de Port og finde rimelig billig overnatning hele året - også i de koldeste måneder, uden at skulle op på marathon dage med 40 km eller der omkring for at finde overnatning. Her på siden, dateret i går, under overskriften: Vinterherbergsliste for Camino Frances opdateret , kan eventuelt vinterpilgrimme finde en hjemmesideadresse, der så sent som den 15. januar i år er opdateret med de herberger på Camino Frances, der holder vinteråbent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar