torsdag den 28. januar 2016

Yderligere investeringer i Camino del Norte og Camino Primitivo

Lokalregeringen i Austrien vil bygge flere herberger og forbedre stierne på de nordlige Caminoer.
Camino del Norte (15.862 pilgrimme i 2015) og Camino Primitivo ( 11.471 i 2015) har de seneste få år oplevet langt mere tilgang af nye pilgrimme end Via de la Plata ( 9.221 i 2015 ) og ligger i dag nu nummer henholdvis 3 og 4, som de mest benyttede pilgrimstier / Caminoer i Spanien. 340 km af Camino del Norte og 140 km af Camino Primitivo går igennem den spanske region Austrien, der nu vil afsætte et meget stort beløb til at forbedre forholdene for de mange nye pilgrimme. ( Her et vue fra Camino del Norte mellem Ribadesella og Oviedo)
De har nu indkaldt forslag fra Den katolske Kirke, Pilgrimsforeningerne, Universitetet i hovedstaden Oviedo, samt diverse turistorganistioner og bedt dem komme med ideer til, hvad der skal gøres for at forbedre forholdene for de mange nye pilgrimme, og lokalregeringen lægger selv ud med, at den er indstillet på at oprette nye og bedre herberger langs ruten. Arbejdet med at indretten nye herberger sættes dog først i gang til september, så de pilgrimme der tager turen i indeværende sæson får ikke glæde af den stort opsatte plan.
Det hedder som begrundelsen for planen, at f.eks. herbergerne i Ribadesella og El Franco de seneste få år har haft en tidobling i antallet af pilgrimme, og at man flere steder ikke har kapacitet til at tage der mange pilgrimme. Vi skal værne om vores kulturarv og sætte de fornødne midler af, siger en talsmand for Austrien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar