onsdag den 27. januar 2016

Mordet på Denise Thiem spøger stadig

Politiet er nu begyndt at se efter andre ofre for chikane/tyveri i forbindelse med sagen mod Denise Thiems morder.
Det første mord på en pilgrim i vores tid sætter sig stadig spor i de spanske medier. Den amerikanske pilgrim, Denise Thiem, forsvandt påskedag i foråret 2015, og hendes lig dukkede først op på en gård ikke så langt fra Santa Catalina de Somoza fem måneder efter. Mordet på Denise Thiem fandt sted udenfor Astorga på vejen op mod Rabanal og Jernkorset, ikke langt fra hvor pilgrimstien passerer den lille by Santa Catalina de Somoza. Morderen har tilstået og sidder bag lås og slå. Han har i retten forklaret, at han forsøgte at tage den 41 årige pilgrims penge, hvorefter hun gjorde modstand, og han kom til at slå hende ihjel med en sten.
Politiet fandt først frem til ham fem måneder senere efter tip fra lokale. De fandt ham med rygsæk på Camino Primitivo, hvor de har mistanke om, at han også forsøgte at stjæle pilgrimmenes penge. Nu meddeler spanske aviser, at det spanske politi har rettet henvendelse til kolleger i to så forskellige lande som Tyskland og Kina, fordi de mener, at pilgrimme herfra også har været generet og udsat for kriminalitet af Denise Thiems morder.
Denise Thiems tragiske skæbne på Camino Frances har trukket store overskrifter i det meste af 2015 mange steder i verden, ligesom tragedien er blevet drøftet grundigt på diverse hjemmesider. Kan kvinder gå Caminoen alene ?. Det kan du læse om her på siden bl.a. i et indlæg fra den 11. november 2015: Kan kvinder gå Caminoen alene 2 .
I dagene - lige efter fundet af Denise Thiems jordiske rester - var der en del beretninger bl.a. på tyske hjemmesider fra især kvindelige pilgrimme, der havde følt sig generet eller oplevet noget ubehageligt netop på strækningen mellem Astorga og Rabanal udenfor Leon tæt på Galicien. Det er disse beretninger, som det spanske politi nu er ved at undersøge nærmere, idet de har en teori om, at det er samme gerningsmand, som står bag det hele.
Til nye læsere: Der dør pilgrimme på Caminoerne i Spanien hvert eneste år. En af de store spanske pilgrimsforeninger har optalt antallet af dødsfald på Caminoen siden 1985. De er kommet frem til, at der til dato er 134, der på den ene eller anden måde er kommet af dage, mens de var pilgrimme. Langt de fleste ved hjertestop eller andre sygdomme, nogle ved trafikulykker og nogle ved ulykker i bjergene, og een, Denise Thiem, er blevet myrdet. I samme periode har over 3 millioner pilgrimme gået Camino i Spanien.
De seneste år har jeg læst beretninger på nettet om - undskyld - rumænere, der er begyndt at husere langs Caminoen - især Camino Frances - hvor de har tigget og optrådt ubehageligt overfor pilgrimmene. Det har ført til, at den spanske stat har afsat politi til netop at tage sig af disse grupper. Personligt har jeg ALDRIG oplevet noget, heller ikke når jeg har gået alene på stien. Jeg har generelt oplevet alle pilgrimsruter i Europa som meget trygge, og de mennesker som jeg har mødt undervejs, er normalt UALMINDELIGE HJÆLPSOMME. Jeg har enkelte gange mødt sure og brovtende personer, men kun meget få gange haft en ubehagelig fornemmelse - men det kan lige så godt skyldes mig selv. Derimod har jeg flere gange oplevet ubehagelige hunde, som jeg heldigvis er sluppet godt fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar