tirsdag den 19. januar 2016

Barmhjertighedens år i Katedralen i Santiago

Når pilgrimmene i 2016 kommer til Santiago får de mulighed for at gå gennem Barmhjertighedens dør, den hellige port, akkurat som de gør det i Peterskirken i Rom.
Der hersker nogle steder i danske pilgrimskredse en del misforståelse omkring Katedralen i Santiago og Barmhjertighedens år, som nogen mener kun har noget med Rom at gøre. Sådan forholder det sig ikke. Den hellige Port i Katedralen i Santiago, der primært åbnes de år, hvor Sankt Jakobsdag, den 25. juli falder på en søndag, blev åbnet under en festmesse i katedralen i Santiago, søndag den 13. december, hvor der i øvrigt på selve dagen og dagene op til kom et ekstraordinært stort antal vinterpilgrimme ind til Santiago. Porten vil være åbent til 20. november i år.
Der er lavet et program for hele året, hvor vægten i katedralen vil være på Barmhjertighedens år.
I Santiago forventes det, at en del pilgrimme - flest spaniere - vil bruge barmhjertighedens år som anledning til at tage en pilgrimstur til Santiago. Herunder artiklen kan I se programmet for Barnhjertighedens år i Santiago. Det er på spansk, men de fleste vil formentlig kunne forstå det. Her vil kommende danske pilgrimme også kunne se, om de "lander" i Santiago samtidig med en af de store festdage i anledning af Barmhjertighedens år.
( Her et billede fra åbningen, den 13. december )

Programa de actividades pastorales - Avance Jubileos diocesanos
27. XII. 2015 Jubileo de las Familias
2. II. 2016 Jubileo de la Vida Consagrada
13. II. 2016 Jubileo de los enfermos, discapacitados y profesionales de la salud
22. III. 2016 Jubileo del Clero
9.IV.2016 Jubileo del voluntariado gallego y misionero, y de las obras caritativo-sociales
30. IV. 2016 Jubileo de niños
15.X. 2016 Jubileo de los catequistas, profesores y servidores de la Palabra
5. XI. 2016 Jubileo de adolescentes y jóvenes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar