søndag den 17. januar 2016

Vinterherbergsliste for Camino Frances er opdateret.

Selvom der virker lidt mere stille i spanske og franske medier om vinterpilgrimme end i fjor, er der stadig en del pilgrimme på stierne. Jeg har netop modtaget et link til en nylig opdateret liste med alle de herberger, der holder åbent denne vinter, samt telefonnumre på de fleste. Den kan ses på denne hjemmeside: http://www.aprinca.com/alberguesinvierno/
En hurtig gennemgang af listen godtgør, at det er muligt her i vinter at gå hele vejen fra Saint Jean Pied de Port til Santiago og overnatte på herberger hele vejen uden at skulle gå marathon-etapeter. Bemærk, at det er meget få herberger, hvor det er muligt at reservere en seng i forvejen.
Vinterpilgrimme, der tager turen over Pyrenæerne, skal endvidere huske, at den populære Napoleonsrute er lukket denne vinter - for første gang i øvrigt - fordi mange pilgrimme for vild i sneen eller kom i andre vanskelighedser i vinteren 2014/15, så der næsten dagligt måtte udrykningsmandskab afsted - nogle gange med både helikopter og hunde. Det blev så bekosteligt for myndighederne på begge sider af grænsen, at man nu har valgt at lukke turen over Col de Lepoeder (Napoleionsruten) fra 1. november til 1. april . Det betyder, at vinterpilgrimme i år skal tage turen over Valcarlos, hvor det i følge vinterherbergslisten også er muligt at overnatte. Ruten over Valcarlos er fint afmærket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar