torsdag den 3. december 2015

Under 100 december-pilgrimme om dagen

Der er stadig en del pilgrimme på stierne og en del herberger holder nu åbent hele året.
Skulle man få lyst at forcere diverse bjergtoppe i sne er det blevet mere overskueligt at gå Caminoen/Jakobsvejen om vinteren, hvis man holder sig til Camino Frances, der går fra Saint Jean Pied de Port. Antallet af pilgrimme, der kommer ind til Santiago, ligger her i starten af december mellem 50 og 75 dagligt, og en stor del af dem begynder deres vandring lige ovre på den franske side af Pyrenæerne og går over Valcarlos, så man bliver ikke helt alene på Caminoen, selv om der i forhold til sommermånederne er langt længere mellem hver pilgrim på stien. Alle herberger har IKKE åbent, idet især de private herberger, hvor ejeren lever af det, lukker ned om vinteren. Nogle af de kirkelige, forenings- eller kommunalt drevne herberger lukker ned i kortere eller længere tid for hovedrengøring eller renovation, så det er ikke en dum ide at gå på nettet og se, hvilke hergerger, der har åbent, før man drager afsted.
I december i fjor (2014) kom der 1.870 pilgrimme ind til Santiago: i januar og februar i år var tallene henholdsvis 1.217 og 1.544. I denne vinter bliver antallet formentlig lidt højere.
I fjor måtte mange pilgrimme kæmpe sig gennem store snemasser flere steder undervejs, og politi og redningsfolk måtte undsætte en del forkomne pilgrimme, ligesom en del pilgrimme for vild. Om det bliver lige så slemt i år er det for tidligt at forudse. Der har ligget sne på O Cebreiro i november, men det er væk nu, hjemfør dette billede fra i går.
Du kan følge med i vejret undervejs på diverse Webcame. På denne side finder du et øjebliksbillede fra O Cebreiro 1.300 meter oppe. http://www.crtvg.es/crtvg/camaras-web/o-cebreiro

Ingen kommentarer:

Send en kommentar