mandag den 21. december 2015

Er ørepropper nødvendigt ?

Der snorkes - nogle gange - en del igennem på de store sovesale.
Snorkes der meget på sovesalene, lyder spørgsmålet - oftest fra en bekymret kvindelig pilgrim, når talen falder på Caminoen og det at sove på herberger med sovesal. Snorkespørgsmålet er en klar favorit sammen med spørgsmålet om standarden af toiletter og badeværelser, når kvinder plus 50 skal tage beslutningen, før den første Camino: Sovesale eller/kontra hoteller/pensioner.
Ja, der snorkes nogen gange en hel del på sovesalene. Og jeg kan ret mange historier om det. I skrivende stund husker jeg specielt en meget sympatisk finne, som jeg løb ind i på Camino Portugues, og hvor jeg efter flere nætter med ham på samme sovesal prøvede at lokke med en meget bedre seng på naboværelset, hvilket han - måske med rette - tog mig ilde op. Han snorkede, så jeg følte at både senge og vinduer raslede.
Min hustru, der - som jeg - går rigtig mange Caminoer/Jakobsveje, bruger ikke ørepropper. Jeg gør, hvis det er nødvendigt. Jeg har et lille lager af ældre dato stammende fra den gang fly larmede så frygteligt, at der lå ørepropper på alle sæder, når man kom op i dem. Jeg synes, at de tager toppen af "støjen", så det er lettere at falde i søvn. For mange år tilbage husker jeg herberger, hvor der var disiderede snorkerum - ofte små værelser, hvor hospitaleros henviste de pilgrimme til, som svarede bekræftende ved indtjekningen på spørgmålet: Snorker du ? Men den deling af pilgrimme, har jeg ikke set i årevis.
Jeg sover - trods snorkerne, hvor jeg måske oven i købet en gang imellem selv kan være en af - gerne på herberger. For det er her pilgrimslivet leves. Det er her fællesskabet og kontakterne skabes.
Du kan købe ørepropper på nettet eller på apoteket hjemmefra. Her et amerikansk mærke mange anbefaler: http://www.leevalley.com/en/wood/page.aspx?p=57051&cat=1,42207 Men du kan også sagtens vente til du kommer til Spanien. De kan købes på alle apoteker, og dem er der rigtig mange af i Spanien.
Her et eksempel på dem, de sælger i Spanien: http://ototap.es/tapones-cera-ototap-oto-tap.html Og så koster de kun en brøkdel af, hvad tilsvarende koster på nettet eller i DK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar