lørdag den 19. december 2015

Caminoen er 5. største turistattraktion i Spanien

I en ny undersøgelse om turismen i Spanien og Europa er Caminoen rangeret højere end både det højeste bjerg il Teide, Bernabéu stadion i Madrid og tyrevædeløbet i Pamplona.
Der er de i de seneste år byttet godt og grundigt rundt på rækkefølgen i Spaniens vigtigste turistattraktioner. De fleste andre attraktioner har stået højt på listen i årevis, men i de senere år har Camino de Santiago (Caminoen /Jakobsvejen) sneget sig i toppen, så den nu ligger nummer fem på den netop opgjorte rangliste for 2015.
Det er den spanske arkitekt, Antoni Gaudís mesterværk, katedralen La Sagrada Familia i Barcelona, der topper listen, derefter følger den midtspanske by Toledo, foran Barcelonas fodboldstadion, Camp Nou, og Alhambra ved Malaga, før Caminoen ryger ind på en femteplads. En række af spaniens andre store turistattraktioner bl.a. il Teide på Tenerife og tyrevædeløbet i Pamplona følger efter.
På Europæisk plan er der stadig lang vej op for Caminoen, hvor Eiffeltårnet i Paris; Big Ben i London; Peterskirken i Rom; Münchens oktoberfest/ølfestival; Disneyland i Paris, ruinbyen Pompeji, Louvre og Notre Dame Cathedralen i Paris, samt Hyde Park i London topper med Barcelonas La Sagrada Familia i hælene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar