tirsdag den 8. december 2015

En anderledes Camino Portugues

Den tyske pilgrim Rolf Kummer har fulgt den gamle Via Lusitana gennem det østlige Portugal.
Der findes mange pilgrimsberetninger på nettet. Og de fleste kan man som pilgrim lærer af. Andres erfaringer er næsten altid gode at stifte bekendtskab med. Her får de tysklæsende pilgrimme et link til en pilgrimsberetning af de mere usædvanlige.Rolf Kummer har fulgt "sin egen pilgrimssti" Camino Portugues så tæt på den oprindelige romerske vej Via Lusitana, som han har kunnet. Turen er på over 800 km og går fra Faro ud til havet i Sydportugal til Santiago i nord, men det er ikke sådan at gå, når man ikke går i andres fodspor.
Etaperne er forholdsvis korte, og Rolf Kummer har brugt 1½ måned på turen fra 4. marts til 22. april i år. Ruten går igennem det østlige Portugal uden om den kendte Camino Portugues, og den støder først ind i den kendte rute efter den spanske grænse i nord, hvor man efter over 750 km rammer Ourense, hvorfra der er en kendt afmærkning (gule pile) til Santiago.
Hans beretning er meget detaljeret med vejforklaring og overnatningssteder undervejs, ligesom alle udgifter til overnatning, mad m.m. er nævnt. Så hvis nogen skulle få lyst efter at have læst beretningen, kan man gå i Rolf Kummers fodspor. Selv har jeg planer om at gå Camino Portugues med en anden variant til foråret, nemlig over Fatima, der i dag er Portugals største Mariavalfartssted. Det kommer der forhåbentlig en beretning om her på siden en gang til næste år.
I kan finde Rolf Kummer beretning her: http://www.harley-rolf.de/mediapool/47/478335/data/Via_Lusitana_2015.pdf
Og en meget stor billedsamling fra pilgrimsvandringen her:
https://picasaweb.google.com/HarleyRolf/ViaLusitana2015Teil1VonVilaRealDeSantoAntonioNachEvora

Og der bliver stadig flere pilgrimme på stierne i vinterhalvåret - specielt på Camino Frances. I går mandag kom der 109 pilgrimme ind til Santiago.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar