onsdag den 9. december 2015

Opdateret guide til Camino del Salvador

En af de caminoer der forbinder Camino del Norte (Nordruten) med Camino Frances (Den franske Rute) er begyndt at få langt flere pilgrimme.
De mange sidegrene-caminoer, som præger det spanske pilgrimsnet, er blevet mere populært blandt pilgrimme. Nu er der kommet en opdateret udgave nr. 2 af guiden til Camino del Salvador, der går fra Oviedo til Leon på Camino Frances. Under præsentationen af den nye guide her for nylig blev det oplyst, at der i år 2.000, da den første guide udkom, kun blev registreret 96 overnattende pilgrimme på herberger langs ruten. I år, 2015, er der registreret 3.000 pilgrimme - altså en mangedobling af antallet af pilgrimme på få år.
Det er dog stadig primært spanske hjemmesider, der omtaler ruten, som jeg ikke har fundet noget om på engelsk-, tysk- eller fransksprogede hjemmesider. Du kan læse mere om ruten samt se forslag til etaper her: http://caminodesantiago.consumer.es/los-caminos-de-santiago/de-san-salvador/ eller trykke den nylig opdaterede guide på spansk ud her: http://es.slideshare.net/caminodelsalvador/guia-del-camino-del-salvador.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar