mandag den 14. december 2015

Santiago katedralen fejrer Barmhjertighedens år

I går søndag blev den hellige port i Katedralen åbnet.
Der var både pilgrims- og festmesse i katedralen i går søndag, og de kun 59 pilgrimme, der denne dag kom gående ind til Santiago var med, da den store hellige port, der normalt er lukket, blev åbnet. Den 8. december proklamerede den katolske kirkes overhoved, Pave Franz, det barmhjertige år, hvor han beder alle kristne om et være ekstra opmærksomme på det den kristne barmhjertelighed og se mere på, hvordan vi kan tilgive hinanden i stedet for at straffe og udelukke hinanden fra menneskelige fællesskaber. Ved samme lejlighed opfordrede han alle katolske bispedømmer til at åbne en hellig port i deres katedraler, som alle troende kan bruge som praktisk symbol i deres bøn for tilgivelse og forsoning.
(Foto: Pilgrimme fra en tidligere lejligheden ved "Ærens Port/Pilgrimsporten i Santiago)
I Santiago er det tredje gang i kirkens over 1000 årige historie, at den hellige port i basilikaen vil være åben uden for et jubilæumsår. Disse jubilæums år, eller hellige compostella-år, proklameres når festen for Sankt Jakob (25. juli) falder på en søndag, hvilket sker fire gange for hvert 28. år. Det seneste fandt sted i 2010, og den næste vil blive fejret i 2021. De mange år imellem disse to jubilæumsår hænger sammen med, at kalenderen "sprang en søndag over" på grund af skudår.
Den hellige port i Santiago vil være åbent til søndagdagen før første søndag i advent i 2016, så næsten alle pilgrimme der ankommer til Santiago i løbet af 2016, får mulighed for at gå gennem den hellige port. '
I Danmark har den katolske kirkes biskop proklameret barmhjertighedens år, torsdag den 10. december, hvor en "hellig port" i den katolske kirke i Odense, Sankt Albani kirke, blev åbnet.
Der er sat en live-cam op på pladsen foran Katedralen i Santiago, så man kan følge pilgrimme og andre på vej ud og ind:
http://www.crtvg.es/crtvg/camaras-web/praza-da-quintana

Ingen kommentarer:

Send en kommentar