onsdag den 2. december 2015

Belgisk kvinde med muskelsygdom gik til Santiago

Claire Colette gik 2400 km for at blive sat fri af muskelsygdommen fibromyalgi. Det er der nu kommet en bog ud af.
I 2006 følte den dengang 53 årige belgiske kvinde, Claire Colette, at hun var ved at blive marginaliseret med ulidelige smerter og et alt andet et godt liv. Hun havde fået konstateret muskelsygdommen, fibromyalgi.
Til sidst tog en beslutning, der ændrede den negative spiral, som hun var kommet ind i. Hun forlod uden planer og med forholdsvis få penge på lommen sit hjem i Louvain-la-Neuve i Belgien og begyndte at gå til Santiago - ialt 2400 km. De første uger indtil hun nåede den franske pilgrimsby Vézelay, hvorfra der er en afmærket rute helt til Santiago, var meget svære at komme igennem. Men Claire Colette ville videre. Hun gik og gik. Men så begyndt underet at ske, symptomerne på sygdommen blev mindre og mindre, og hun fik lettere og lettere ved at gå. Det tog 3 måneder at gå fra Louvain-la-Neuve til Santiago, og nu 9 år efter har Claire Colette udgivet en bog om sin pilgrimsfærd og sin sygdom sammen med en patientforening i Belgien.
Måske var bogen en ide for den danske patientforening Dansk Fibromyalgi-Forening. Her et billede af den dengang 53 årige pilgrim, der i følge hende selv, fik "sit liv tilbage" ved at gå Jaobsvejen med en smertefuld muskelsygdom i bagagen, hvor hun blev smertefri undervejs.
På denne hjemmeside kan man finde mere om bogen, der indtil videre kun findes på fransk: http://www.editions-harmattan.fr/index.asp?navig=catalogue&obj=livre&no=47369

Ingen kommentarer:

Send en kommentar