søndag den 6. december 2015

Meget få pilgrimme på Vintercaminoen i november

Her lidt om hvilke ruter de 5.229 novemberpilgrimme gik af.
Camino Frances, der i sommermånederne i år, er blevet brugt af ca 2/3 af alle de pilgrimme, der kommer til Santiago, har en endnu større procentdel af det samlede antal pilgrimme i november, hvor 3.766 eller 72 % af alle pilgrimme gik ind af Camino Frances.
Det kan være lidt overraskende, at Vintercaminoen, der er en sidegren af Camino Frances kun har haft besøg af 14 pilgrimme. Camino Inverne (Vintercaminoen) skiller sig ud fra Camino Frances umiddelbart før Villa Franca og går i en bue uden om de - om vinteren - ofte snedækkede bjerge ved O Cebreio, rammer Camino Sanabres før floden Ulla og går ind i Santiago sydfra. Der har været lavet rigtig meget reklame for Camino Inverno i det seneste år. Men det ser foreløbig ikke ud til at have givet flere pilgrimme lyst til at gå den vej. I fjor måtte en del forkomne pilgrimme hentes i bjergene omkring O Ceobreio - flere fordi de var faret vild. Når (hvis) sneen for alvor begynder at falde, får vi at se, om det giver Camino Inverno flere pilgrimme.
De øvrige pilgrimsruter fordeler sig i november-statistikken med følgende tal: Portugues-Camino: 565 (11 %); Norte-Camino: 264 (5 %); Via de la Plata: 219 ( godt 4 % ); Primitivo-Camino 209 (4 %); Ingles-Camino 167 (godt 3 ). Eneste - meget lille - forandring i forhold til tidligere her, er at Camino del Norte og Via de la Plata ligger så tæt på hinanden, og at Via de la Plata igen har flere pilgrimme end Camino Primitivo. Men her skal man så også vide, at Camino Primitivo går over en masse bjerge - op og ned, og at det ikke er nogen nem rute i vinterhalvåret, hvor den ofte er dækket af sne.
Og så skal det måske også nævnes, at der i november primært har været mænd på stierne. Hvor det om sommeren er nærmest fifty-fifty mellem kønnene, har mænd udgjort 60 % af novemberpilgrimmene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar