torsdag den 17. december 2015

"Den hellige ånd" på Caminoen

En spansk pilgrimsforening, der driver herberg på Camino Sanabres, har netop udsendt julenummeret af et meget oplysende pilgrimstidsskrift , "El Espíritu de Santi".
Der er indtil videre kommet 21 numre af et - efter min opfattelse - rigtig godt pilgrimsblad, som både oplyser om pilgrimsvadring rent praktisk og mere åndeligt, deraf navnet "El Espíritu de Santi".
Bladet er gratis og kan hentes via nettet på denne adresse: http://www.tuvozdigital.com/index.php/buen-camino/revista. Eneste problem for mange af os danskere. Bladet er på spansk.
Det er virkelig en pilgrimsforening med overskud, der nu på andet år, har haft kræfter til at udgive et blad af så høj en kvalitet hver måned.
Samme pilgrimsforening driver også et herberg på Camino Sanabres, der forbinder Via de la Plata med Santiago. Herberget ligger i byen Tabara, der for de fleste pilgrimme er 2. overnatningssted Zamora knapt 2 ugers gang fra Santiago. Herberget er et af de steder, hvor man stædigt holder fast i donativo-princippet - altså hvor hver pilgrim lægger i pengebøssen, hvad man synes på vej ud af Herberget. I november overnattede 71 af de 219 pilgrimme, der tog turen til santiago af Via de la Plata på herberget i Tabare, som først blev overtaget af pilgrimsforeningen "El Espíritu de Santi" for snart 2 år siden. Herberget er nu moderniseret, og selv om undertegnede ikke har haft mulighed for at overnatte der, kan jeg oplyse, at flere af de, der har, skamroser stedet. Flertallet af de besøgende pilgrimme i november var spaniere, mens de 30 ikke-spaniere fordelte sig på franskmænd, italienere, tyskere, belgiere, schweizere og canadiere.
Det er tydeligt, at de mange amerikanere, der er begyndt at gå Camino, stadig holder sig til Camino Frances fra Saint Jean Pied de Port til Santiago.
I et af de - allerede udkomne pilgrimsblade - oplyser foreningen, at herberget i Tabare formentlig kun bliver det første af flere herberger, som foreningen ønsker at drive. Der er planer og ideer, men endnu ingen konkrete, om flere herberger.
Herunder foreningens logo:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar