tirsdag den 10. november 2015

Stor tysk spillefilm om Caminoen får præmiere til jul

Allerede nu spås filmen at give mange flere tyskere på Camino Frances end der er i forvejen.
Næst efter spaniere er tyskerne dem, der er flest af på de spanske jakobsveje/caminoer. Pilgrimsvadring er fantastisk populært i Tyskland, der har et utal af pilgrimsforeninger, Pilgerstamtisch på værshuse og i hundredevis af re- eller nyetablerede pilgrimsstier.
For nogen år siden gik den tyske entertainer Hape Kerkeling den franske rute. Det har han siden fortalt offentligheden meget om, om nu er der så lavet en spillefilm om Hape Kerlings pilgrimsfærd, som selv om den først for præmiere omkring den 24. december allerede spås stor succes i Tyskland. Handlingen, der skulle bygge på Hape Kerkelings egne oplevelser, minder i forbløffende grad om noget kendt. Hape Kerkelig, der spilles af den tyske skuespiller, Devid Striesow, får et sammenbrud midt på scenen under en optræden. En læge rådgiver ham til nogle måneders pause fra Showbiz, og wupti er han på Caminoen/ Camino Frances. Det er dog for anstrengende for ham, så han vil stoppe pilgrimsvandringen, da andre pilgrimme får ham tilbage på sporet. Filmen hedder: Ich bin dann mal Weg.
Og nu skriver både tyske og engelsksprogede hjemmesider - altså før filmen får præmiere - at det ventes, at mange flere tyskere end nu - efter at have set filmen - vil gå på "den Jakobsweg" i 2016.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar