onsdag den 4. november 2015

Næsten alle pilgrimme på Nordruten passerer "bedstefars hytte".

Det mest populære overnatningssted på Camino del Norte er uden tvivl hos præsten Ernesto Bustio i Guemes.
Her i oktober blev årets pilgrim nr. 9.000 fejret med nytårsraketter på herberget, der blandt spanske pilgrimme har fået kælenavnet "La cabaña del abuelo", der vel bedst kan oversættes med "Bedstefars hytte". Præsten Ernesto Bustio, der har ombygget sine forældres bondegård til herberg, lægger ikke skjul på, at han er helt sin egen. Han er blevet kultfigur for mange af de ca 15.000 pilgrimme, der ventes at gå Camino del Norte i år. Hans herberg i Guemes, der faktisk ligger lidt uden for ruten, vil inden året udgang være tæt på 10.000 overnatninger i 2015. Der er kun adgang for pilgrimme, der går til Santiago.
Det er et af de steder på Jakobsvejene, der fastholder donativo-princippet - d.v.s. at hver pilgrim betaler efter lyst og evne. Behandlingen på stedet er nærmest fyrstelig, og der er utroligt mange frivillige, 50 på årsbasis, som hjælper don Ernesto med at drive herberget.
I det seneste års tid har han ført en kamp mod lokalregeringen i Cantabria, der har planer om at føre pilgrimsstien endnu længere væk fra hans - efterhånden - store velfungerende herberg og ud mod kysten og turistområderne. Ydmyghed er ikke Ernesto Bustios største dyd. Han er en præst, der gerne taler både myndigheder og sine overordnede i kirken imod.
Herberget ligger på sidste stop lidt uden for Caminoen mellem Bilbao og Santander, og et godt stykke vej før man når midtvejs på Camino del Norte, der går fra Irun på grænsen til Frankrig til Santiago. Nogle går fra Bayonne i Frankrig, mens andre starter i Santander eller en anden station efter Guemes, der stort set får besøg af alle pilgrimme, der går hele vejen. Nogle starter også her inden de skifter til Camino Primitivo.
Her en adresse på Herbergets hjemmeside, hvor man kan læse mere, samt se små film om et af de mange specielle steder, der er med til at gøre pilgrimsvandring til en oplevelse ud over det sædvanlige.
http://www.alberguedeguemes.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar