torsdag den 19. november 2015

Hvilken rute i Spanien skal jeg vælge ?

Der er mange kommende pilgrimme, der er i syv sind, når det gælder valget af den første pilgrimrute. Hvor mange er der på hver jakobsvej, lyder spørgsmålet ofte.
Den franske rute, Camino Frances, er ubetinget den pilgrimsrute, som langt flest pilgrimmne går på, og som langt de fleste førstegangspilgrimme foretrækker. De der går på de øvrige ruter i Spanien er ofte "vetaraner", sådan at forstå, at de har gået den franske først.
Redaktøren af denne hjemmeside mangler kun at gå Camino Primitivo for at have gået alle de store pilgrimsruter i Spanien. Du kan læse mere om hver enkelt rute på www.jakobsvejen.dk under Europæiske pilgrimsveje.
Herunder lidt statistik over de forskellige ruter for 2014. Tallene for det samlede antal pilgrimme er allerede forældet i 2015, idet de første ti måneder viser en stigning på 10 procent og derover for langt de fleste ruter. Via de la Plata er den eneste af ruterne, der har oplevet lidt stagnation, men her de diverse oplysninger hentet fra en spansk hjemmeside:
Dernæst startstedet for de over 160.000 pilgrimme, der i fjor gik Camino Frances
Og her antallet af pilgrimme fordelt på nationer:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar