søndag den 29. november 2015

Pilgrimme for klimaet

Fredag kom 300 pilgrimme fra flere forskellige verdenshjørner til Paris før Cop 21
I de seneste måneder før klimatopmødet i Paris, hvor Verdens ledere mødes for at forsøge at komme til enighed om en handlingsplan, der skal forhindre den globale opvarmning, har pilgrimme fra forskellige dele af verden bevæget sig mod Paris. En stafet er gået fra norden og sydpå med en påmindelse om, at klimaopvarmningen kan ændre den jordklode, vi alle bor på. Andre pilgrimme kommer til Paris andre steder fra, og i fredags mødtes de så, 300 pilgrimme i l'église Saint-Merri i Paris 4.arrondissement. Der var en mangfoldighed af kulturer og forskellige nationaliteter til stede i kirken, hvor pilgrimmene vil vise verdens ledere, at vi kun har een jord, og at alle er ansvarlige for den.
Du kan se en lille video her: https://www.youtube.com/watch?v=EOF71LRp9Pc
Forhandlerne mødes i Paris i dag søndag, og det er meningen at der skal foreligge en aftale senest den 11 december. Selve forhandlingerne foregår langt fra Centrum i nærheden af lufthavnen i Bourget.
Få dage før forhandlingernes start har Pave Frans nok en gang opfordret statslederne til at finde en aftale: Det kan få katastrofale følger, hvis forhandlerne fra de 195 lande fejler og ikke når et resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar