tirsdag den 7. april 2015

Pakkeliste til forårets pilgrimstur

Min store årlige pilgrimstur er jakobsvejen Via Tolosana, der går fra Arles i Provence i Frankrig til Puente la Reina i Spanien, hvor den møder Camino Frances.
Der er nu kun godt en uge til jeg tager flyveren til Geneve, og toget videre sydpå, går i 35 dage, tager bussen til Madrid lufthavn og flyver hjem, ialt 37 dage og 36 nætter. Jeg har før skrevet et indlæg om denne tur her på siden, se under den 6. marts Via Tolosana - en af de franske jakobsveje
Jeg er nu så småt i gang med pakningen, og jeg har tidligere lovet at offentliggøre min pakkeliste her på siden. Jeg ved ikke, om kvinder kan bruge den til noget, idet det er min erfaring, at kvinders og mænds behov er lidt forskellige, men her er min (foreløbige) pakkeliste:
Tøj m.m. ( både det jeg har på, og det som ligger i rygsækken):
2  par sip of bukser med lynlåslommer
2 kortærmede skjorter med brystlommer med knap
1 T-shirt
1  højhalset ulden langtærmet trøje
1 tynd langærmet trøje (der kan bruges både til nat og til lag på lag)
1 par tynde badeshorts med lommer ( til nat, og eventuelt en svømmetur i den pool, der stort set aldrig er)
4 par underbukser ( to sportsunderbukser, der let tørrer efter vask og to boksershorts)
2 sports undertrøjer med korte ærmer
6 par helt almindelige sokker
et par regnbukser med lynlås i benene, så de kan tages på uden støvlerne skal af. De kan nå ned over støvlerne, så der ikke kommer vand ind. (regnbukserne ligger for sig selv i en udvendig lomme i rygsækken, og er lyn hurtigt fremme).
En regnjakke med lommer, der også bruges som almindelig jakke.
Et par små børnevanter (til fem år), der lige kan dække fingrene lidt i de kolde morgener. Dem har jeg svært ved at undvære. Jeg havde tidligere en tilsvarende lille hue med, men den er droppet, så jeg nu fryser på ørerne, når det er koldt i bjergene.
Et par vandrestøvler, et par sandaler og et par plastikbadetøfler.
En sovepose og et kombineret silkelagen og silkepose med indbygget plads til hovedpude. Her bruges en trøje eller andet tøj som fyld, hvis der ikke findes nogenlunde rene hovedpuder på overnatningsstedet.
Toilettaske:
Tandbørste, minitube tandpasta, mini barberskum, lille barberskraber med 10 blade. (Hvert blad skal holde 4 dage), lille tømt håndspritflaske med shampoo, lille håndsæbe ( der dog bæres i lommen, sammen med lille håndsprit), kam,  tre i en klipper, to ørepropper, tandstikker, vatpinde og et karkludshåndklæde.
Køkken:  Lille plastflaske med salt, ditto med peber, mini flaske med olivenolie, et plastikkrus, en kombineret gaffel, kniv og ske i plastik. ( der kommer desværre mere i undervejs ) Og frem for alt en multilommekniv, der ligger for sig selv i udvendig rygsæklomme.
Lidt blandet: Tube med vaskecreme, lille tøjsnor, ti små klemmer. En lille lommelygte,  lille lommebog, kuglepen, blyant og viskelæder, mobiltelefon med oplader, samt fotoapparat.
To guide,  til denne tur MiamMiamDodo og tyske outdoor , samt diverse tryk fra nettet om netop denne tur. Det nye Testamente, så findes i en rejseudgave med meget tyndt papir, og derfor kun vejer få hundrede gram.
"Medicintaske": Ekstra briller, hel rulle sportstape, lille saks ( der også bruges til køkken), lidt vat og bind til beskyttelse (hvis vablen mod forventning dukker op),samt lille nål og sytråd til punktering af vabler ( og isyning af knapper), en engangslighter , 10 styk smertestillende piller uden recept, små puder til ( eventuelt) at komme mellem tæerne, pudder til eventuel rødme i skridtet, og ekstra hæleindlæg (Jeg har haft hælspore).
Jeg har fire tynde "silkeposer" i  hver sin farve, så toilettaske, medicin, vaskegrej m.m. er i en grøn pose, o.s.v.  Jeg behøver aldrig at vende hele rygsækken på hovedet. Jeg ved, hvor alt er. Disse poser larmer overhovedet ikke. Jævnfør de mange knitrende plastikposer om natten på sovesalene. Til aftenbrug har jeg endvidere en lille tynd rygsæk til kamera, oplader m.m
2 helt almindelige halvliters sodavandsflasker, der bruges til vand , og sidder udvendig på rygsækken.
En vandrestok, som jeg ikke kan være foruden.
Jeg kommer pengepung, pas og lignende i små lufthavnsplastikposer, der kan holde indholdet vandtæt i tilfælde af regn eller sved indefra. Jeg har gerne lidt ekstra af disse poser med.
Uden vand ( og det tøj jeg har på ) vejer rygsækken pt. over 9 kilo, men den har det med at vokse undervejs, fordi jeg selv laver mad, når det er muligt. Morgenvægten kommer altid (med vand)  et stykke over ti kilo, nogen gange 12 -14 ( når jeg har mad til overs), og det er alt for meget. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar