søndag den 12. april 2015

Nu starter pilgrimssæsonen for alvor

Pilgrimsfora i hele Europa er i disse dage fyldt med praktiske oplysninger om de forskellige jakobsveje.
Selvom jeg har skrevet en hel del om de mange pilgrimme, der har gået til Santiago i vinter, så er det i disse dage, at det for alvor går løs - ikke mindst på de lidt længere ruter. Og det kan ses på diverse fora, hvor pilgrimme stiller spørgsmål og andre pilgrimme svarer. I dag fik jeg selv en meddelelse fra en dansker, der i disse dage går på Camino del Norte, og som mener, at hun har haft glæde af denne lille blog. Her var alt ikke, som den trykte guide foreskrev.
Mit råd til alle er. Gå på de europæiske pilgrimshjemmesider og se, hvad der diskuteres om netop den rute, som du har pakket rygsækken til.
Og her vil jeg nok en gang anbefale de tyske pilgrimshjemmesider - af flere grunde. 1) Tyskerne er i dag den største nationalitetsgruppe efter spanierne på de spanske ruter, efter franskmændene på de franske ruter o.s.v. 2) De har tradition for megen indbyrdes diskussion om pilgrimsvandring. Og 3) De er meget grundige og er langt mere organiserede i deres forberedelser end mange andre nationaliteter.
På min tyske yndlingshjemmeside http://www.jakobus-info.de foregår der i disse dage gensidige information af flere spor samtidig, Via de la Plata, Camino Frances og Le Puy-ruten.
Man kan hente ret nyttig information, som måske betyder, at man lige sikrer sig overnatning i det kloster eller det herberg, eller måske lægger ruten lidt om, fordi der er problemer af vejteknisk art et sted.
Selv leder jeg efter nye informationer om Arles-ruten i Frankrig, som bliver mit liv de næste 5 uger fra på onsdag.  Her bruger jeg meget naturligt de franske fora, som er til gengængelige, men de tyske er faktisk - også her - meget informerende.
PS. Der er selvfølgelig mange andre gode hjemmesider ud over http://www.jakobus-info.de , hvor der er gode informationer at hente prøv f.eks.  http://193119.forumromanum.com/member/forum/forum.php?action=std_tindex&USER=user_193119&threadid=2   eller led selv efter den hjemmeside, der lige passer dig.
Buen Camino

Ingen kommentarer:

Send en kommentar