fredag den 10. april 2015

Flere herberg skal gøre Via de la Plata nemmere

Via de la Plata er en af de jakobsveje/pilgrimsstier med længst mellem herbergerne.
I løbet af vinteren er der restaureret og åbnet et par flere herberger på Via de la Plata, som er kendt for at have forholdsvis langt mellem herbergerne, og derfor rimelig hårdt at gå. Via de la Plata deler sig efter Zamora, hvor den oprigtige sti fortsætter lige ud mod  Astorga, mens den i dag mest benyttede rute, Via Sanabres over Orense drejer fra,
De der vælger at gå lige ud mod Astorga for at ramme den franske rute, Camino frances, har haft næsten 34 km til næste herberg efter Zamora, nemlig i Riego del Camino. Det er der nu rådet bod på, idet borgmesteren i Montemarte har åbnet et herberg, så man kan dele etapen over i to. Byen har været kritiseret af spanske pilgrimsvenner, der mente, at borgmesteren bevidst ville tvinge pilgrimme til at bo på hotel i byen. Borgmesteren har meddelt at herberget åbner snart, uden at sætte fast dato på. Men det skulle være færdigrestaureret.
Der er - som tidligere omtalt her på siden - gjort en del denne vinter for at gøre det nemmere for pilgrimme på hele Via de la Plata at finde billig overnatning. Der er dog stadig flere steder, hvor pilgrimme må søge alternativ overnatning ved værelsesudlejning i private hjem eller på hoteller. Hvis du skal ud at gå, anbefaler jeg, at du ud over at følge denne side: http://www.viaplata.org/, også følger med på diverse pilgrimsfora - flere af dem - både tyske og engelske - har en tråd, der alene handler om denne rute.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar